Wijndomeinen

Domaine d'Espeyran   |  Maison Rivier  |  Château Saint Nabor  |  Château de Manissy  |  Appellations

 


 

Domaine d'Espeyran


Domaine d'Espeyran is sinds 1791 van de familie Sabatier, zij bezitten dit prachtige landgoed in Saint Gilles. Vanaf de 18e eeuw is de familie continu bezig geweest met het verbeteren van de producties. Naast het domein is er een prachtig kasteel, 1 gite en een enorm jachtterrein aanwezig. Inclusief de wijngaarden maakt dit 535 hectare grond een compleet plaatje niet ver van de Camargue. Op de foto is eigenaar Blaise de Bordas aan het werk.
 


 

Maison Rivier


Maison Rivier is sinds 1981 in het bezit van de familie Rivier. 
Al 6 generaties lang werken zij allemaal met veel passie samen in dit prachtige bedrijf in Chusclan. 
Zo dragen de wijnen ook de namen van de familieleden en hebben ze La vigne pédagogique ontwikkeld. Dit project laat bezoekers op een leuke manier zien hoe de ontwikkeling van de rode en witte druif plaats vind.

 


 

Château Saint Nabor


Een familieverhaal, wijnmakers van vader op zoon gedurende 6 generaties, de familie Castor is een voorbeeld van continuïteit en traditie bij uitstek. Het domein, die in het verleden klein was, ontwikkelde zich vanaf de jaren zeventig.
Gérard Castor (5e generatie) nam in 1970 de exploitatie van 7 hectare wijnstokken over. Op dat moment groeide de vraag, Gérard Castor, toen een jonge boer, begon nieuwe wijnstokken te planten. Begin jaren negentig had hij toen de leiding over een domein van bijna 90 hectare.

 


 

Château de Manissy


Manissy's château dateert uit de 17e eeuw. Na de Eerste Wereldoorlog profiteerde de congregatie van de zendingsbroeders van de heilige familie in 1919 van de gave van J. de Talode Du Grail. Aldus werden de Missionary Broers van de Heilige Familie eigenaars. Ze plantten er de eerste wijnstokken en produceerden hun eerste Tavel aan het begin van de 20e eeuw.  Sinds 2003 is florian André, een jonge wijnmaker uit Tavel, gepassioneerd over het bestendigen van de vaderstraditie en het creëren van nieuwe Cuvées. En dit is geen toeval! Florian André is al zeven generaties lang een familie van wijnmakers van Tavel. 

 

 

Appellations, de benamingen van de herkomst van de wijn

 

IGP Alpilles

 

IGP Alpilles is een wijnbenaming waarvan de wijnen worden geproduceerd in de wijngaard van de Provence-Corse, een wijngaard in het zuidoosten van Frankrijk en in het wijngebied van de Provence. Het terroir profiteert van een Provençaals mediterraan klimaat en kalksteen, leisteen, graniet, phyllade, zandsteen, mergel en alluviaal zand. IGP Alpilles heeft het Europese IGP-label (Protected Geographical Indication). Het IGP-label is het label die sinds 2009 het VDP-label (Vin De Pays) vervangt.
 

AOP Costières de Nîmes

 

AOP Costières de Nîmes, dit wijngebied ligt op de rechter oever van de Rhône op de heuvels van 24 gemeenten. De wijngaard heeft een oppervlakte van 12.000 hectares en is ongeveer 60 kilometer lang en 20 kilometer breed. De Appellation Costières de Nîmes behoort tot de wijngaarden van de Rhône Vallei. Vroeger werd deze AOC echter ingedeeld bij de Languedoc. Om zijn identiteit te benadrukken, heeft het gebied Costières de bekende Franse ontwerper Philippe Starck gevraagd om vorm te geven aan hun wijnflessen. In deze fles, genaamd de Nîmoise, is het logo van Costières de Nîmes en het logo van de stad Nîmes (een krokodil aan de voet van een palmboom) gegraveerd.
 

AOC Côtes du Rhône villages

 

Het AOC Côtes du Rhône Villages werd opgericht bij decreet op 2 november 1966, aangevuld met een nieuw decreet op 25 augustus 1967. Het AOC-gebied omvat 95 dorpen in de 4 zuidelijke departementen Rhône van de Ardèche, Drôme, Gard en Vaucluse. 21 van deze dorpen hebben een kwaliteitsniveau bereikt dat hen toestaat hun dorpsnaam toe te voegen aan de etiketten van hun Côtes du Rhône Villages-wijnen. Dit zijn in du Gard: Chusclan, Laudun, Saint-Gervais and Signargues.
 

Vin de France

 

Vin de France is een aanduiding voor tafelwijn uit Frankrijk die in gebruik is sinds 2010. Vin de France-wijnen kunnen de druivensoort (bijvoorbeeld Chardonnay of Merlot) op het etiket aangeven, maar zijn niet gelabeld per regio of benaming; ze worden alleen bestempeld als afkomstig uit Frankrijk. Dit betekent dat de wijnen doorgaans worden verkocht onder merknamen of als merkvariëteitenwijnen.
 

Châteauneuf-du-Pape

 

De AOC produceert rode wijn en witte wijn, maar het is vooral de eerste die wereldwijd bekendheid heeft verworven. Rode Châteauneuf-du-Pape kan worden gemaakt van meerdere druivensoorten (13 in totaal). Grenache domineert en levert een mix van finesse en kracht, wat het teken is van geweldige wijnen. Voor de goede orde, het dorp werd in 1314 de zomerresidentie van het pausdom onder Clemens V, het is zijn opvolger Johannes XXII die toegang geeft tot de geproduceerde wijn aan de benaming van "Vin du Pape".

 

Tavel

 

Tavel is een Grand Cru uit de Rhônevallei en wordt volgens veel fijnproevers beschouwd als de beste rosé ter wereld. Op de hellingen grenzend aan de rechteroever van de Rhône tussen de brug van Avignon en de brug van Gard.

 

© 2020 - 2023 VinWineVino | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.